Προκήρυξη Κοινού Ελληνο-Γαλλικού ΠΜΣ

Το Κοινό Ελληνο-Γαλλικό ΠΜΣ «Διδακτικές της Πολυγλωσσίας και Γλωσσικές Πολιτικές-Διάδοση των γλωσσών και πολιτισμών σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα» , δε θα λειτουργήσει και δε θα προκηρύξει νέες θέσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος και του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

Περιγραφή Προγράμματος

Περιγραφή Προγράμματος

Η γενική συγκυρία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των προκλήσεων που αυξάνουν σταδιακά εξ αιτίας της επαφής των ποικίλλων γλωσσικών και πολιτισμικών ομάδων που συνυπάρχουν σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για συνεχή έρευνα και  διδασκαλία με απώτερο σκοπό να επιτευχθεί η ομαλή ένταξη των παιδιών σε ένα πολυπολιτισμικό και πολύγλωσσο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο έργο Σωφρόνη Χατζησσαβίδη

Η Παιδαγωγική Σχολή και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το έργο και τη δράση του γλωσσολόγου Σωφρόνη Χατζησαββίδη το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, 11.00 π.μ. στον 10ο όροφο της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ

4ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & Πολιτισμών

4ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & Πολιτισμών»

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & Πολιτισμών» είναι αφιερωμένο στις

«Διδακτικές της Πολυγλωσσίας και Γλωσσικές Πολιτικές»

Διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ., το Κοινό Ελληνο-Γαλλικό Π.Μ.Σ. «Διδακτικές της πολυγλωσσίας και γλωσσικές πολιτικές - Διάδοση των γλωσσών και πολιτισμών σε πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα», τη διαπανεπιστημιακή ομάδα ‘Πολύδρομο’, για τη διγλωσσία και τον πολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία και το ερευνητικό εργαστήριο Cren-Inedum του Παν/μιου του Maine, Γαλλία.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο για το Κοινό Ελληνο-γαλλικό ΠΜΣ

Δείτε εδώ σύντομες πληροφορίες για το Κοινό Ελληνο-Γαλλικό ΠΜΣ

2ου Διημέρου Επιστήμης και Διάδρασης

Διημέρο Επιστήμης και Διάδρασης

Εδώ θα βρείτε το τελικό πρόγραμμα του 2ου Διημέρου Επιστήμης και Διάδρασης με θέμα 'Βία και επικοινωνία σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα' που διοργανώνεται από το Κοινό Ελληνο-Γαλλικό ΠΜΣ και την διαπανεπιστημιακή ομάδα 'Πολύδρομο', για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

ΑΠΘ-ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ και Γαλλικό Ινστιτούτο, Σεμινάριο κινεζικής γλώσσας

H Μέι ΥΙ, καθηγήτρια Γαλλικών από την Κίνα και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λε Μαν, " που πραγματοποιεί Πρακτική Άσκηση στο ΑΠΘ-ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ και Γαλλικό Ινστιτούτο, θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο κινεζικής γλώσσας, της περισσότερο ομιλούμενης στον κόσμο, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, 11-1μμ, στο ΠΟΛΥ.ΣΤ.ΕΚ.Ι της ομάδας 'Πολύδρομο', Ιουστινιανού 3, 2ος όροφος.  Είστε όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι/ες.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ: ΒΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ 15/05 – 16/05 2015, 10ος όροφος, Παιδαγωγική Σχολή, Α.Π.Θ.

Το Τ.Ε.Π.Α.Ε. της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., το Κοινό Ελληνο-γαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τ.Ε.Π.Α.Ε. και η διαπανεπιστημιακή ομάδα για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία, ‘’Πολύδρομο‘’, προσκαλούν νέους/νέες επιστήμονες/ισσες, παλαιά και νέα μέλη της ομάδας ‘Πολύδρομο’, αλλά και φοιτητές/τριες της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. να λάβουν μέρος σε ένα διήμερο με επιστημονικές συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες, ερευνητικές εργασίες (ανακοινώσεις ή πόστερ), βιωματικά σεμινάρια και διαδραστικές εκδηλώσεις. Η Παρασκευή 15/5 & το Σάββατο 16/5 2015 είναι δύο ημέρες αφιερωμένες στα ζητήματα που αφορούν τη βία και την επικοινωνία στην εκπαίδευση και την κοινωνία, κατά τις οποίες θα συνδημιουργήσουμε μέσω νέων προβληματισμών και θα μοιραστούμε νέες εμπειρίες και εκπαιδευτικές πρακτικές, τιμώντας παράλληλα το 8ο τεύχος Πολύδρομο.

Αποτελέσματα εξετάσεων του Κοινού Ελληνογαλλικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κοινού Ελληνογαλλικού Μεταπτυχιακού. Οι εγγραφές των πρωτοετών θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 22/9/2014 έως την Παρασκευή 26/9/2014 και ώρες 11.00-12.00 στο γραφείο 606 του 6ου ορόφου

Ημερομηνία και ώρα εξετάσεων Κοινού Ελληνογαλλικού Μεταπτυχιακού

Την Τρίτη 2/9/2014 στην αίθουσα 202 (2ος όροφος του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής) και ώρες 11.00-14.00 θα διεξαχθούν οι προφορικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στο Κοινό Ελληνογαλλικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διδακτικές της Πολυγλωσσίας και Γλωσσικές Πολιτικές-Διάδοση των γλωσσών και πολιτισμών σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα».

Pages